Четверг, 28.03.2024, 15:59
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Релігії Світу - Форум | Регистрация | Вход
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум » Разное » Курилка » Релігії Світу
Релігії Світу
LilithДата: Суббота, 25.04.2009, 00:06 | Сообщение # 1
Генерал-майор
Группа: Модераторы
Сообщений: 318
Статус: Offline
Невід'ємна складова духовного життя народу - релігія. Релігійний світогляд не тільки визначає культурно-побутові відмінності та особливості демографічних процесів, а також впливає на політичне і соціально-економічне становище країн і регіонів.
Найпоширеніші у світі три релігії, які через це дістали назву світових: християнство, іслам та буддизм. Крім того, значна частина людства сповідує індуїзм, синтоїзм, конфуціанство, даосизм.
Християнство поширене на всіх материках. Воно має три гілки - католицьку, православну і протестантську. Його сповідує понад чверть людства, з них 3/5 - католики, 1/3 - протестанти, 1/10 - православні.
Католицизм поширений у країнах Південної Європи, а також у Франції, Польщі, країнах Латинської Америки окремих країнах заходу та півдня Африки, на Філіппінах; протестантизм - у країнах Північної Європи, деяких країнах Середньої та Центральної Європи, у США, Канаді, Австралії, Новій Зеландії. Православ'я дотримуються греки, народи півдня Центральної Європи (серби, македонці, болгари), країн СНД (росіяни, українці, білоруси, грузини тощо) та Ефіопії.
Послідовники ісламу становлять близько 20% населення землі. Іслам поширений переважно в країнах Центральної Азії.
Буддизм сповідують до 10% людства, він поширений у Східній, Південно-Східній та Південній Азії.
Релігії, що притаманні одній нації, складають групу національних релігій: синтоїзм - Японія; індуїзм - Індія, Бангладеш; конфуціанство і даосизм - Китай; іудаїзм - Ізраїль.


Сообщение отредактировал Lilith - Суббота, 25.04.2009, 00:06
 
LilithДата: Суббота, 25.04.2009, 00:07 | Сообщение # 2
Генерал-майор
Группа: Модераторы
Сообщений: 318
Статус: Offline
Адвентизм- одна з течій протестантизму. Засновано у 1831 р. Вільямом Міллером (1782-1849), який був капітаном американської армії. Будучи якийсь час деїстом, В. Міллер потім встав на позиції баптизму, а пізніше заснував нову протестантську течію.
Прикрепления: 5750011.jpg (14.5 Kb)


Сообщение отредактировал Lilith - Суббота, 25.04.2009, 00:08
 
LilithДата: Суббота, 25.04.2009, 00:10 | Сообщение # 3
Генерал-майор
Группа: Модераторы
Сообщений: 318
Статус: Offline
Баптизм- одна з найбільш чисельних течій протестантизму. Щодо джерел Баптизму єдиної думки немає. Деякі релігієзнавці вказують на зв'язок цієї течії з радикальним релігійним рухом епохи Реформації - анабаптизмом, однак будь-які документальні свідчення цього зв'язку відсутні. Разом з тим одне з відгалужень анабаптизму - меннонітство, очевидно, вплинуло на становлення Баптизму. Засновником Баптизму вважають Джона Сміта (1565- 1612).
Прикрепления: 9874714.jpg (39.5 Kb)


Сообщение отредактировал Lilith - Суббота, 25.04.2009, 00:11
 
LilithДата: Суббота, 25.04.2009, 00:22 | Сообщение # 4
Генерал-майор
Группа: Модераторы
Сообщений: 318
Статус: Offline
Буддизм- одна зі світових релігій. Згідно палійської та санскритської традицій, засновник цієї релігії - Будда прожив на землі 80 років і пішов у "паринірвану" (остаточне звільнення від подальших перероджень) у 544 р. до нашої ери, тому сучасне буддійське літочислення ведеться з 544 до нашої ери і на 2002 рік відповідає 2546 року буддійського літочислення.

Даосизм- складне явище традиційної духовної культури китайців, що поєднує у собі численні древні народні міфологічні уявлення і філософські навчання, в основі яких лежить концепція "дао" ("шляху"). Китайська назва Даосизм даоцзяо, що переводиться як даоська релігія чи даоське вчення (вчення про "дао

Джайнізм- древня національна релігія Індії. Самі джайни дійсне зародження своєї релігії відносять до незапам'ятних часів і зв'язують його з ім'ям Рішабхи, першого провісника віри.

Зороастризм- релігія, що одержала поширення в стародавності і раннім середньовіччі в ряді країн Ближнього і Середнього Сходу. Зороастризм був державною релігією Ірану до його завоювання арабами. Свою назву Зороастризм одержав від імені пророка Заратуштри (Зороастра), який вважається його засновником.

Індуїзм - найдавніша національна релігія Індії. Термін "Індуїзм" був уведений європейцями як релігієзнавчий у 19 столітті. Звичайно під Індуїзмом розуміють сукупність релігійних, міфологічних, філософських, правових і етичних уявлень, формально найчастіше зв'язаних з культами основних індуїських божеств Шіви й Вішну.

Іслам - одна зі світових релігій, її послідовники - мусульмани. Іслам виник у Західній Аравії, у Хіджазу, на початку 7 століття. Засновником Ісламу вважається житель Мекки Мухаммед (570-632).

Іудаїзм - (іврит - yahadut, у росіянині з грецьк. - Io`uda), найдавніша монотеїстична релігія, що лежить в основі єврейської культури. Іудаїзм виник у 2-му тисячолітті до нашої ери у середовищі скотарського і землеробського населення Східного Середземномор'я.

Кальвінізм - одна з основних течій протестантизму. Виник у 30-х роках 16 століття у Франції. Назва течії пов'язана з ім'ям його засновника Жана Ковена (латинізована форма - Кальвінус, Кальвін).

Католицька апостольська церква - одна з двох основних церков апостольських католиків. Іноді послідовників цієї церкви називають ірвінгітами. Інша альтернативна назва - Староапостольская церква.

Кришнаїзм - одна із значних самостійних течій вішнуїзму. В основі Кришнаїзму лежить шанування Кришни (буквально, "Чорного") - однієї з аватар (втілень) Вішну. Laptop PC Review

Лютеранство - одна з основних і найбільших за чисельністю послідовників течія протестантизму. Церковні організації, що належать до цієї течії, звичайно називають євангелічно-лютеранськими церквами. Лютеранство назване по імені засновника Мартіна Лютера (1483-1546).

Методизм - одна зі значних по числу послідовників течій протестантизму. Як течія всередині англіканства Методизм виник у 1720-х роках в Оксфорді, однак далеко не відразу відокремився в окрему конфесію. Засновником Методизм був Джон Уеслі (1703-91).

Мормони- одна з найбільших груп маргінальних протестантів. Мормонство виникло у 1830 у штаті Нью-Йорк у невеликому містечку Фейєтт. Засновником його був Джозеф Сміт-молодший (1805-44), виходець з бідної родини у штаті Вермонт.

Православ'я - один з основних напрямків християнства. Хоча православними, чи ортодоксальними (від грецького 'orqodoxa - православ'я), називали себе у 1-му тисячолітті обидві галузі християнства - східна і західна, що прийняли постанови Халкідонського собору, після розколу 1054 року назва "православна" закріпилася за Східної церквою.

Пресвітеріанство - одна з трьох форм кальвінізму. Виникнення Пресвітеріанство можна датувати 1560 р., коли шотландський парламент прийняв підготовлене відомим діячем Реформації Джоном Ноксом (1514-1572) і п'ятьма іншими священиками Шотландську сповідь, що складалася з 25 статей і носила типово кальвіністський характер.

Протестантизм - один з основних напрямків християнства, найпізніший за часом виникнення. Звичайно часом виникнення Протестантизм вважається 16 століття.

П`ятидесятництво- течія у протестантизмі. Хоча риси, властиві П`ятидесятництву, з'явилися у деяких конфесій ще у 18 столітті, офіційним "днем народження" цієї течії вважається 1 січня 1901.

Реформатство - одна з трьох основних форм кальвінізму. Виникло у Швейцарії в результаті реформаторської діяльності швейцарця Ульріха Цвінглі у Цюріху і французів Гійома Фареля і Жана Кальвіна в Базелі та Женеві у 20-30-х роках 16 століття.

Римсько-католицька церква - церковна організація, що представляє один з основних напрямків християнства - римський католицизм. Питання про час появи Римсько-католицької·(римо-католицької) церкви складне. Появу християнської церкви в Римі нерідко відносять до 50 р. н.е., однак у той час християнський світ був єдиним і його поділом на західну і східну галузі ще не відбулося. Датою розколу найчастіше називається 1054 р.

 
LilithДата: Суббота, 25.04.2009, 00:22 | Сообщение # 5
Генерал-майор
Группа: Модераторы
Сообщений: 318
Статус: Offline
Російська православна церква- найбільша з автокефальних православних церков. Колись називалася Греко-католицька російська православна церква. Відповідно до переказу, ще у 1 столітті нашої ери землі, на яких пізніше виникла Давньоруська держава, відвідав один з 12 апостолів - святий Андрій Первозванний.

Російська православна церква Київського Патріархату - розкольницька організація, створена колишнім ногінським священиком архімандритом Адріаном (Старовиною).

Самаритяни - (самоназва шаммарім - "хоронителі"), прихильники іудаїстської секти. Самаритяни вважають себе нащадками давньоєврейських колін Ефраїма і Менаше, що залишилися в Самарії після ассірійського завоювання 722 р. до нашої ери.

Свідки ієгови - послідовники конфесії маргінальних протестантів. Конфесія заснована у 1878 р. у Пітсбурзі Чарлзом Тейзом Расселлом (1852-1916). У 1884 на базі створеної Расселлом церкви була організована Громада сторожової вежі, Біблії і трактатів, а з 1931 організація стала називатися Свідки ієгови

Сикхизм- одна з національних релігій Індії. Її вважають або однією з галузей індуїзму, або визнають як самостійну релігію. Назва Сикхизм походить від санскритського "сикх" - учень. Сикхизм склався в Індії у 15 столітті.

Синтоїзм - комплекс вірувань, культів японців, що часто називають споконвічною японською релігією. Термін "синто" з'явився у середньовіччі (6-7 століття) і позначає "шлях богів".

Спіритуалізм - група окультних сект, один з основних рухів так званого Нового століття. Інша форма назви - спіритизм. Сучасний Спіритуалізм як релігійна течія зародився в кінці 19 століття.

Старообрядництво - релігійні групи, що відокремилися від Російської православної церкви в результаті розколу, що відбувся у 17 столітті в зв'язку з проведенням патріархом Никоном церковних реформ.

Суботники - секта в Росії, що відкололася від православ'я й увібрала в себе численні риси іудаїзму; на думку деяких дослідників, має спадкоємний зв'язок з поширеною у Новгороді і Москві в 2-ій половині 15 століття єрессю жидовствуючих.

Сунізм - один з основних напрямків ісламу. Вважається ортодоксальним, "правовірним". Послідовники Сунізму називають себе "ахль ас-Сунна" (людьми Суни), що продовжують діяння і традиції пророка Мухаммеда.

Українська автокефальна православна церква - церковна організація, що відокремилася від Російської православної церкви. Була створена в травні 1920 р.

Українська православна церква Канади - найбільша українська православна церковна організація за межами України.

Українська православна церква Київського патріархату - церковна організація, що поєднує частину православного духівництва і віруючих України. На скликаному в червні 1992 р. Всеукраїнському православному соборі було прийнято рішення про об'єднання проукраїнськи налаштованої частини Української православної церкви (що була екзархатом Російської православної церкви) та Української автокефальної православної церкви і створення нової релігійної організації - Української православної церкви Київського патріархату.

Українська православна церква Московського патріархату - канонічна православна церковна організація, що діє на Україні. Українська православна церква московського патріархату входить у Російську православну церкву.

Українська православна церква США - одна з православних церковних організацій українців. Веде своє походження від українських греко-католицьких приходів, заснованих у США у 19 столітті.
Унітаріанство - одна з форм маргінального протестантизму. Джерела Унітаріанства походять до навчання Арія й інших ранньохристиянських єресів, які намагалися заперечувати один з найважливіших християнських догматів - положення про Божественну Трійцю.

Хасидизм - (іврит, "шлях праведності"), загальна назва для ряду сучасних містичних течій і шкіл в іудаїзмі. Хасидизм виник у Західній Україні в середині 18 століття. Засновником його вважається проповідник Ісраель бен Еліезер, на прізбисько Баал-шемтов ("добрий чудотворець"), абревіатура прізвиська - Бешт (1700-60).

Християнство - найбільша по числу послідовників світова релігія. Виникла в Палестині навколо особи Ісуса Христа, у результаті Його діяльності, а також діяльності Його найближчих послідовників. Час виникнення Християнство звичайно відносять до 33 р. нашої ери.

Шиїзм - (від араб. шиа - партія, група прихильників), другий за значенням і числом послідовників (після сунізму) напрямок в ісламі. Шиїзм як течія виник у 2-ій половині 7 століття в Іракові серед арабських племен, що підтримали Алі ібн Абі Таліба, двоюрідного брата і зятя пророка Мухаммеда

 
TimatiДата: Суббота, 25.04.2009, 12:14 | Сообщение # 6
Рядовой
Группа: Проверенные
Сообщений: 95
Статус: Offline
ненавижу всю религию!религия придумана чтобы управлять людьми!
нет богов!!!


То что не убьет нас сделает сильнее.
 
LilithДата: Суббота, 25.04.2009, 12:21 | Сообщение # 7
Генерал-майор
Группа: Модераторы
Сообщений: 318
Статус: Offline
Quote (Timati)
ненавижу всю религию!религия придумана чтобы управлять людьми!
нет богов!!!

я тоже так считаю, но все же интерестно... happy
 
TimatiДата: Суббота, 25.04.2009, 17:26 | Сообщение # 8
Рядовой
Группа: Проверенные
Сообщений: 95
Статус: Offline
не забивай себе мозг этим говном.

То что не убьет нас сделает сильнее.
 
LilithДата: Суббота, 25.04.2009, 17:37 | Сообщение # 9
Генерал-майор
Группа: Модераторы
Сообщений: 318
Статус: Offline
biggrin
 
DeathДата: Суббота, 25.04.2009, 20:31 | Сообщение # 10
Полковник
Группа: Пользователи
Сообщений: 234
Статус: Offline
Timati - ненавижу всю религию!религия придумана чтобы управлять людьми!
нет богов!!!

Полностью поддерживаю!!!не стоит засорять себе этим голову.


Злой но добрый человек!=)
 
LilithДата: Суббота, 25.04.2009, 20:33 | Сообщение # 11
Генерал-майор
Группа: Модераторы
Сообщений: 318
Статус: Offline
но ведь и не только религии засоряют голову
 
DeathДата: Суббота, 25.04.2009, 20:57 | Сообщение # 12
Полковник
Группа: Пользователи
Сообщений: 234
Статус: Offline
Да,Многое засоряет.Но саме больше это религия...

Злой но добрый человек!=)
 
LilithДата: Суббота, 25.04.2009, 20:59 | Сообщение # 13
Генерал-майор
Группа: Модераторы
Сообщений: 318
Статус: Offline
я о ней както не думала))))решила создать тему,а вдруг среди нас народ из одной перечисленной выше религии???????
 
AvaddonДата: Воскресенье, 26.04.2009, 12:28 | Сообщение # 14
Лейтенант
Группа: Проверенные
Сообщений: 57
Статус: Offline
Религия - бизнес, необлагаемый налогами...


Часть силы той, что без числа
Творит добро, всему желая зла...


Сообщение отредактировал Avaddon - Воскресенье, 26.04.2009, 12:30
 
DeathДата: Суббота, 02.05.2009, 08:47 | Сообщение # 15
Полковник
Группа: Пользователи
Сообщений: 234
Статус: Offline
Хе) biggrin

Злой но добрый человек!=)
 
Форум » Разное » Курилка » Релігії Світу
  • Страница 1 из 2
  • 1
  • 2
  • »
Поиск:

Copyright MyCorp © 2024

Сайт управляется системой uCoz